Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Als u op zoek bent naar een mooi vloermateriaal dat lang meegaat, gemakkelijk te onderhouden is en in elke kamer van het huis kan worden gebruikt, zijn terrazzotegels wellicht een optie voor u. Deze in elkaar grijpende vloermaterialen, ook wel tufsteen genoemd, zijn gemaakt van een mengsel van epoxyharsen, cement, voegmiddel en andere op cement gebaseerde ingrediënten. Het grootste voordeel van het gebruik van dit type tegels ten opzichte van traditionele vloermaterialen is dat ze extreem slijtvast zijn en niet barsten, deuken of afbladderen zoals andere soorten vloermaterialen.

Terrazzotegels zijn meestal gemaakt van een harde harsbasis of een harde epoxyhars in combinatie met stukjes marmerpoeder of graniet. Deze flexibiliteit maakt deze vloermaterialen zo gewild, aangezien fabrikanten deze materialen kunnen combineren en variëren en toch met veel verschillende eindproducten kunnen komen. Deze duurzame vloeren zijn ook bestand tegen een aantal vlekken en krassen, wat een probleem kan zijn voor sommige soorten steen- of cementtegels.

Er zijn een aantal verschillende afwerkingen beschikbaar voor Terrazzo-tegels nuttige informatie op deze site. Deze afwerkingen kunnen gezoet, geborsteld, gepolijst, semi-gepolijst en handgemaakt zijn. Qua kleur kun je kiezen uit een reeks blauw-, grijs-, zwart- en aardetinten. Terrazzo is een vloermateriaal dat niet alleen mooi is, maar ook heel gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Daarom is het al tientallen jaren een populaire keuze voor zowel huiseigenaren als eigenaren van commercieel onroerend goed.

Meer informatie op: Retrotegels

Comments are closed.