Wat is een structurele schadetaxatie?

Wat is een structurele schadetaxatie?

Taxatierapport

Wat is een structurele schadetaxatie?

Een taxatierapport is een van de twee rapporten die geldschieters vaak aan een lener geven wanneer ze een onroerend goed verkopen. Het andere rapport is de Hypotheekstudie waarin alle relevante feiten met betrekking tot de hypotheek worden beschreven. Dit omvat informatie met betrekking tot de huidige marktwaarde van het onroerend goed, evenals informatie met betrekking tot de verhouding tussen schulden en inkomen van de kredietnemer. De Hypotheektaxaties worden aan u, de hypotheekgever, betaald, maar het kan ook in uw eigen belang zijn, soms ook in het voordeel van de geldverstrekker. De geldschieter heeft meestal bepaalde basiscriteria met betrekking tot het rapport en hij zal controleren of het onroerend goed daadwerkelijk van voldoende waarde is om aan die criteria te voldoen.

De belangrijkste reden waarom een hypotheekverstrekker wil dat u een waarderingsonderzoek uitvoert, is omdat ze ervoor moeten zorgen dat ze een goede prijs krijgen voor hun vermogen Home | VZ makelaardij & taxaties. Als de klant het huis gewoon koopt met de kans dat hij het later wil verkopen, kan het taxatieonderzoek door zowel de geldschieter als de klant als tijdverspilling worden beschouwd. Als de woningwaarderingsenquête echter wordt aangevraagd op het moment dat de lening wordt afgesloten, beschermt de geldschieter uiteraard zijn vermogen – de hypotheek. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat zelfs als een huiswaarderingsonderzoek wordt gevraagd op het moment van het aangaan van de lening, de geldschieter het recht heeft om een nieuw onderzoek aan te vragen als hij constateert dat de waarde van het huis is veranderd sinds de oorspronkelijke lening werd afgesloten. eruit gehaald.

De meeste hypotheekverstrekkers zullen u vragen een taxatieonderzoek in uw omgeving uit te voeren, zodat zij de prijs van uw huis nauwkeurig kunnen bepalen. Dit komt omdat de landmeter ervaring heeft in het gebied en begrijpt wat voor soort huizen in uw omgeving te koop staan en waarvoor vergelijkbare woningen in uw omgeving worden verkocht. Als het taxatierapport terugkomt en aantoont dat uw huis hoger is dan vergelijkbare huizen in het gebied, dan kan de geldschieter de vraagprijs verlagen of u een meer concurrerende deal aanbieden. In de meeste gevallen zal de geldschieter echter geen van deze dingen doen.

Voor meer informatie zie: VZ Makelaardij & taxaties

Comments are closed.