Waar tulpen kopen

Waar tulpen kopen

Waar tulpen kopen

Als je niet zeker weet waar je tulpen moet kopen, kun je ze altijd in je eigen achtertuin laten groeien. De bollen hebben tussen de zes en zestien weken zonlicht nodig en moeten op een diepte van drie tot vier keer hun hoogte worden geplant. Door ze dichter bij elkaar te planten, worden ze aantrekkelijker en hebben ze meer impact. De volgende keer dat je in de winkel bent, pak je een paar extra bollen, zodat je er maanden van kunt genieten.

tulpen kopen

Gesneden tulpen kunnen worden gekocht bij bloemisten of in het bloemenpad bij de supermarkt. Ze zijn populair omdat ze lang meegaan en overal in huis kunnen worden geplaatst. Zorg ervoor dat je die kiest met net geopende bloemhoofdjes en volle, levendige kleuren. Je kunt ook tulpen kopen die al in bloei staan. Met snijtulpen kun je eigenlijk niet fout gaan, omdat ze nog steeds moeten worden herplant om het hele jaar mee te gaan.

Tulpen zijn onderhoudsarm. Hun lange stelen hebben ondersteuning nodig om ze rechtop te houden. Ze gaan een tot twee weken mee bij koud weer, terwijl de kortere niet zo lang bloeien. Eenmaal geplant blijven tulpen twee tot drie weken in de tuin. De beste manier om hun leven te verlengen, is door ze op een warme plek te planten met een lage temperatuur. Ze hebben veel water nodig om te bloeien en ze houden er niet van om constant nat te zijn.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Pluukz

Comments are closed.